Onze Filosofie

In een wereld die voortdurend in beweging is, waar trends komen en gaan als de seizoenen, kiest Fait d’Or voor tijdloze designs van een simpele elegantie.
Bij Fait d'Or wordt elk stukje leder met zorg en respect behandeld. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol: we willen een natuurlijk product aanbieden dat jarenlang meegaat. Ons leder is van die kwaliteit dat het mooi blijft over de jaren en dat gebruikssporen het karakter en cachet geven. In combinatie met de pure lijnen van onze designs levert dit klassevolle stukken op die de grillen van de mode overstijgen.
 
Elke lederen handtas en elk lederproduct dat we creëren, wordt geboren uit respect voor de natuur en de materialen die ze ons biedt. Onze benadering van duurzaamheid begint met de materiaalkeuze. We selecteren Europees leer van goede kwaliteit dat is verkregen uit verantwoorde bronnen. Het leder dat gebruikt word komt van Europees slachtafval. Zolang de mens vlees eet, is er leer op overschot. We kunnen dit beter benutten en op die manier bijdragen tot een zo duurzaam mogelijke verwerking van dierlijk materiaal.
 
We kiezen voor gelooide leersoorten, waarbij chemische processen tot een minimum worden beperkt en de unieke textuur en schoonheid van het leer behouden blijven.
 
Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen het gebruik van hoogwaardige materialen; het omvat ook de manier waarop we onze ontwerpen vormgeven en hoe we ermee omgaan. Onze handtassen zijn niet alleen modieuze accessoires, maar ook trouwe metgezellen die al snel deel zullen uitmaken van je dagelijks leven. Ze zijn gebruiksvriendelijk, makkelijk in onderhoud en tijdloos. Fait d’Or wil bijdragen tot de verduurzaming van de modesector door het idee van slow-fashion te omarmen.

Bovendien is elk Fait d’Or-product uniek en handgemaakt volgens de kunsten van het lederambacht. Zo vertelt elk stuk zijn eigen verhaal, vol karakter, compromisloos elegant en lekker eigenzinnig.