Het verhaal achter fait d’or

Passie en vakmanschap

In Diest, waar geschiedenis en innovatie elkaar ontmoeten, vond Kirsten de perfecte locatie om haar ambacht te delen met de wereld. Wat begon als een persoonlijke passie, groeide al snel uit tot het merk dat nu bekendstaat als "Fait d'Or". De naam zelf, die zoveel betekent als "Gemaakt van Goud", weerspiegelt de waarde die Kirsten hecht aan het creëren van duurzame en tijdloze stukken.

In het gezellige winkeltje van Fait d'Or in Diest vinden warme tinten en natuurlijke texturen hun weg in zowel de handtassen als het interieur. Meer dan alleen een winkel, is het pand waarin Fait d’Or gevestigd is ook een creatieve ruimte. De winkelruimte vloeit over in het atelier, dat een inkijkje geeft in het ambachtelijke proces achter elk stuk.

Die inkijk in het maakproces geeft Kirsten graag aan haar klanten omdat ze fier is op de manier waarop haar creaties op een degelijke en ambachtelijke manier worden vervaardigd. Een goed product, betekent een tevreden klant.

Bij Fait d’Or vertelt elk product een verhaal van vakmanschap en aandacht voor detail. Kirsten creëert vanuit het verlangen om "mooie dingen te maken", waarbij ze haar eigen definitie van perfectie en esthetiek volgt.

Wie is Kirsten?

Kirsten kan je het beste omschrijven als iemand met veel goesting om dingen te doen en te maken. "Gewoon doen" is 1 van haar motto's en dit zie je terugkomen in haar ontwerpen en creaties.

Als dochter van een creatieve moeder en ondernemende vader was Kirsten al van kindsbeen af geïntrigeerd door het creëren en vervaardigen van mooie dingen, op haar eigen(zinnige) manier. De drang naar creativiteit en ondernemen leidde haar naar de ambachtelijke wereld van leder en handgemaakte accessoires.

Na vijf jaar studeren en acht jaar werken in de orthopedie, ontdekte Kirsten dat ze haar eigen creatieve visie verder wilde ontwikkelen. Al snel zagen haar eerste handtassen en accessoires het licht, stuk voor stuk getuigen van haar vakmanschap en originele stijl.

Nu combineert ze haar eigen merk Fait d'Or met haar beroep als orthopedisch schoentechnoloog. 

 

Authenticiteit en vakmanschap, daar draait het om bij slow fashion.
Als tegenreactie op de snelle wegwerpmode werkt fait d’or kleinschalig aan een duurzaam verhaal dat de seizoenen overstijgt.

Kirsten Vanonckelen

Fait d'Or