Over Fait d'Or

Ons verhaal: creatief & ongecompliceerd

Mijn liefde voor leder ontstond tijdens mijn opleiding in de orthopedische technologie met als specialisatie orthopedische schoenen. De creatieve kriebels die ik van moederszijde meekreeg stimuleerden me al snel om te gaan experimenteren met materialen en modellen. Niet alleen was het een uitdaging om stijlvolle en elegante orthopedische schoenen te vervaardigen, mijn fascinatie voor lederwaren ontpopte zich al snel in een passie voor het creëren van handtassen. Onder het motto ‘gewoon doen’ en met de nodige ondernemingszin – die ik van mijn vader erfde –  begon ik in april 2018 op zelfstandige basis met het ontwerpen en produceren van handtassen en fijne lederwaren.

Ons concept: duurzaam & tijdloos

De naam Fait d’Or ontstond toevallig, op een gezellige zomeravond onder vrienden. Net als een gouden juweel staan de ledercreaties van Fait d’Or voor duurzaamheid en tijdloze klasse. Onze producten onderscheiden zich door hun warme, natuurlijke kleuren, organische vormen en elegante lijnen.

Onze filosofie: handgemaakt & Belgisch

Alles wordt handmatig vervaardigd in ons Belgisch atelier en van elk model verschijnt slechts een beperkte oplage, zodat je steeds verzekerd bent dat jouw Fait d’Or een uniek stuk is. Het kleinschalige en ambachtelijke productieproces laat bovendien toe om aan specifieke wensen van de klant te voldoen en om een persoonlijke ‘custom-made’ toets toe te voegen.

Authenticiteit en vakmanschap, daar draait het om bij slow fashion.
Als tegenreactie op de snelle wegwerpmode werkt fait d’or kleinschalig aan een duurzaam verhaal dat de seizoenen overstijgt.

Kirsten Vanonckelen

Fait d'Or